Bonen en zoete aardappel curry

Een tijdje geleden maakte ik een heerlijk recept voor Ecomarkt met bonen. Dat was zo lekker dat ik daarnaast ook nog een ander recept met bonen bedacht. Deze heerlijke bonen en zoete aardappel curry heeft veel eiwitten, waardoor je lekker lang vol zit.

Bonen en zoete aardappel curry

Porties: 2 – Bereidingstijd: 30 min.
Voedingswaarden per portie: 575,5 kcal – 94 gram koolhydraten – 7 gram vetten – 31 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 200 gram witte ui
  • 400 gram kidneybonen
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 1 vega(n) burger naar wens bijvoorbeeld van Vivera
  • klein beetje verse koriander

Voor de currypoeder (meng alle kruiden samen in een potje en gebruik 1 of 2 eetlepels voor deze curry)

  • gemalen gember (djahé) | 1/2 tl
  • fenegriekzaad | 1/2 tl
  • kurkuma | 1/2 tl
  • komijn (djinten) | 1/4 tl
  • korianderzaad | 1/2 tl
  • cayennepeper | 1/2 tl
  • kerriepoeder | 1/2 tl
  • zout

Zo maak je het..

  1. Kook water
  2. Schil de zoete aardappel en kook deze ongeveer 15 tot 20 minuten
  3. Hak de ui fijn
  4. Fruit de ui samen met de currykruiden
  5. Meng dan samen met de kidneybonen (afgegoten) en de gepelde tomaten en kook het geheel ongeveer 5 minuten
  6. Bak de vega(n) burger
  7. Roer de zoete aardappel door het gerecht en dien op met de vega(n) burger en verse koriander

Heb jij dit recept voor bonen en zoete aardappel curry gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten..
Heerlijke Mexicaanse vegetarische burrito ❤︎
Romige Mexicaanse guacamole ❤︎
5x Gezonde veganistische tussendoortjes  ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *