Broccolisalade met sperziebonen

Ik ben echt fan van broccoli en gebruik het daarom vaak in gerechten. Het is een gezonde en lekker groente rijk aan vitamine C. Ideaal voor de koude wintermaanden dus als bescherming tegen de griep! Het lekkerste vind ik gekookte broccoli en zo vind je hem ook terug in deze simpele en veganistische broccolisalade met sperziebonen. Je kunt er eventueel ook nog een vleesvervanger aan toevoegen, zodat het nog meer vult. Denk aan een kikkerwtenburger of linzenburger.

Broccolisalade met sperziebonen

Porties: 1 – Bereidingstijd:  20 min.
Voedingswaarden per portie:  459 kcal –  76 gram koolhydraten – 8 gram vetten –  21 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 45 gram quinoa
  • 200 gram broccoli
  • 50 gram sperziebonen
  • 100 gram komkommer
  • 1/2e citroen

Broccolisalade met sperziebonen recept

Zo maak je het..

  1. Kook de quinoa volgens aanwijzingen van de verpakking.
  2. Dan de broccoli en sperziebonen in (kleine) stukken snijden en deze gaar koken (in ongeveer 10 minuten).
  3. Snijd de komkommer in kleine partjes.
  4. Knijp de citroen uit en gebruik de sap als dressing.
  5. Enjoy!

Heb jij dit recept voor broccolisalade met sperziebonen gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten..
Gezonde broccolisoep om van te genieten ❤︎
5x Gezonde veganistische tussendoortjes ❤︎
Bonen en zoete aardappel curry ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *