Gezonde groene pesto

Steek je hand op als jij ook van pesto houdt! We love pesto. In koude salades, warme pasta’s, op wraps of als dip. Het is zo veelzijdig en zo lekker. Dit recept is voor een gezonde groene pesto. Deze gezondere variant bevat geen pijnboompitten. Je kunt ze natuurlijk wel zelf nog toevoegen als je dat lekker vindt! Eventueel kun je deze zelfgemaakte groene pesto ook veganistisch maken!

Gezonde groene pesto

Porties: 4 – Bereidingstijd:  5-10 min.
Voedingswaarden per portie:  206,1 kcal –  1,1 gram koolhydraten – 3,4 gram vetten – 20,8 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 30 gram verse basilicum
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram extra vergine olijfolie
  • snufje zout

Voor de veganistische variant laat je de Parmezaanse kaas weg en voeg je minder olijfolie toe.

Zo maak je het..

  1. Snijd de kaas in grove stukjes.
  2. Ontvel de teen knoflook.
  3. Meng alles samen in een foodprocessor totdat het de structuur van een sausje krijgt.
  4. Eventueel extra olijfolie toevoegen als het te dik is.
  5. Enjoy!

Tip: Afgesloten kun je de gezonde groene pesto vier dagen in de koelkast bewaren.

Heb jij dit recept voor gezonde groene pesto?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten..
Gezonde fruitsalade ❤︎
5x Gezonde veganistische tussendoortjes ❤︎
Bonen en zoete aardappel curry ❤︎

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *