Glutenvrije en vegetarische pizza Hawaii

Eindelijk had ik de kans om een glutenvrije pizza uit te proberen. Dat ik gek ben op pizza dat staat vast en dan in het speciaal pizza Hawaii. Omdat ik sinds kort geen vlees meer eet, besloot ik om een vegetarisch pizza Hawaii recept te maken met daarop verse ananas. Ik proef weinig verschil met andere pizzabodems. Wellicht dat deze ietsjes droger is, maar hij smaakt zeker erg lekker!

Glutenvrije en vegetarische pizza Hawaii

Porties: 1 of 2 personen – Bereidingstijd: 10 min. – Baktijd: 12 min.
Voedingswaarden per pizza (300 gram): 1258 kcal – 189,3 gram koolhydraten – 37,1 gram vetten – 33 gram eiwitten – 15,6 gram vezels

Ingrediënten

  • 1 Glutenvrije pizzabodem van Schär
  • 125 gram mozzarella
  • 50 gram verse ananas
  • 50 gram gezeefde tomaten
  • Italiaanse kruiden
  • Eventueel extra zout

Zo maak je het..

  1. Verwarm de oven voor volgens de instructies van de pizzabodem verpakking.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  3. Snijd de ananas in blokjes.
  4. Smeer de gezeefde tomaten over de pizzabodem en strooi hier Italiaanse kruiden over heen.
  5. Beleg de bodem dan met de mozzarella en ananas.
  6. Strooi eventueel nog wat extra zout over de pizzabodem heen.
  7. Bak af en enjoy (:

Heb jij dit recept voor glutenvrije en vegetarische pizza Hawaii gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *