Romige Mexicaanse guacamole

Soms als ik televisie kijk krijg ik opeens inspiratie voor nieuwe recepten. Zo ook onlangs, toen ik het programma ‘The Profit’ keek. Misschien ken je het wel? Deze aflevering ging over een ondernemer die authentieke Mexicaanse producten wilde gaan verkopen. Mexicaanse guacamole was hier geen onderdeel van, maar het zette mij wel aan het denken. Ik had al in geen tijden Mexicaanse guacamole gemaakt. Deze heerlijke dipsaus vind ik zelf erg lekker voor op bijvoorbeeld een cracker. Het is veganistisch en erg romig van structuur.

Mexicaanse Guacamole

Porties: 4 – Bereidingstijd: 10 min.
Voedingswaarden per portie: 268,5 kcal – 16,5 gram koolhydraten – 22,3  gram vetten – 3,8 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 3 rijpe avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • 80 gram witte ui
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 2 roma tomaten
  • 1/2e rode peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je het..

  1. Pureer of stamp de avocado’s samen met limoensap en zout.
  2. Snipper de ui fijn, hak de koriander en rode peper, snijd de tomaten fijn en pers de knoflook.
  3. Meng alles samen, behalve de rode peper. Roer deze als laatste erdoor heen.
  4. Het beste is om Mexicaanse guacamole direct te serveren.

Heb jij dit recept voor Mexicaanse Guacamole gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebookmet de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten..
Gezonde broccoli soep ❤︎
Amerikaans chocoladerecept voor rocky road ❤︎
Hemelse klassieke appeltaart met knapperige korst ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *