Kruidnoten recept
Bewuste levensstijl,  Food,  Vegetarische recepten

Knapperige kruidnoten

Kruidnoten zijn heerlijk en ik zou ze eigenlijk het hele jaar door kunnen maken. Dit recept is sowieso een succes, want er is niks zo lekker als homemade kruidnoten. De geur, de smaak en het gezellige gevoel dat erbij hoort. Iets met jeugdsentiment denk ik.

Knapperige kruidnoten

Stuks: 85 – Bereidingstijd:  15 min. – Baktijd: 20 min.
Voedingswaarden per stuk: 25,5 kcal – 3,7 gram koolhydraten – 1 gram vetten –  0,4 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 5 eetlepels koekkruiden
  • snufje zout
  • 100 gram roomboter (ongezouten; koud)
  • 4 eetlepels yoghurt Griekse stijl 0% vet
  • 4 eetlepels ijskoud water

Zo maak je het..

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hete lucht).
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de zelfrijzend bakmeel, suiker, koekkruiden en zout door elkaar.
  4. Snijd de boter in dunne plakjes.
  5. Kneed met koude handen de boter, yoghurt en het ijskoude water door het pepernoten beslag heen.
  6. Vorm balletjes met je hand ter grote van een knikker.
  7. Bak af in ongeveer 18-20 minuten totdat de pepernoten hard aanvoelen aan de buitenkant.
  8. Enjoy (:

Heb jij dit goddelijke recept voor vegetarisch pitabroodje met falafel gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Bekijk ook..
Mijn favoriete vegan guilty pleasures ❤
Veganistische citroen-kokos cake ❤
Overheerlijke zelfgemaakte granola❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: