Goddelijke salade Caprese

Het weer wordt steeds lekkerder en dat vraagt om een frisse salade. Omdat ik tegenwoordig van de snelle recepten ben, bedacht ik mij daarom dat het makkelijk zou zijn om een salade te bedenken met mozzarella, basilicum en pesto. Eigenlijk een salade Caprese dus, maar dan net even wat anders.

Goddelijke salade Caprese

Porties: 2 – Bereidingstijd:  10 min.
Voedingswaarden per portie: 251 kcal – 5 gram koolhydraten – 19 gram vetten – 15 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 125 gram mozzarella bol (uitlekgewicht)
  • een paar verse basilicumblaadjes
  • 10 gram pijnboompitten
  • 100 gram veldsla
  • 75 gram cherry tomaten
  • 20 gram pesto (zo maak je zelf pesto!)

Goddelijke salade Caprese recept

Zo maak je het..

  1. Snijd de cherry tomaten in halfjes en de mozzarella in kleine stukjes.
  2. Hak de basilicum blaadjes fijn.
  3. Bak de pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan.
  4. Hussel alle ingrediënten door elkaar heen.
  5. Enjoy!

Heb jij dit goddelijke recept voor salade Caprese gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer je ook een van de andere vega(n) recepten?
Gezonde broccolisoep om van te genieten
Bonen en zoete aardappel curry
5x Gezonde veganistische tussendoortjes

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Ik vind dit altijd de ideale salades voor tijdens de lunch! Snel te maken, erg lekker en ook nog super gezond 🙂

    1. ButtercupSisters schreef:

      Fijn he! Ben ook fan van salades die in een hele kort tijd in elkaar te flansen zijn :D!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *