Amerikaans chocoladerecept voor rocky road

Trust me, dit is waarschijnlijk het makkelijkste en lekkerste recept voor als je iets zelfgemaakt bij de koffie of thee wil serveren. Tenzij je meer tijd hebt.. Dan is deze hemelse appeltaart met knapperige korst ook goddelijk! Voor deze Amerikaanse lekkernij hoef je slechts een paar handelingen te doen. Plus: Je hebt er ook geen over voor nodig. Je laat het gewoon in de koelkast rusten totdat de chocolade gestold is! Heel makkelijk dus.

Amerikaans chocoladerecept voor rocky road

Portie: 20 stuks – Bereidingstijd: 15 min. – Koelkast: 2 uur
Voedingswaarden per portie: 245,1 kcal – 26,5 gram koolhydraten – 11,3 gram vetten – 3,2 gram eiwitten – 1,3 gram vezels

Rocky Road receptRocky road recept

Benodigdheden 

1 vel bakpapier
Vierkant bakblik (26 x 20 cm)

Ingrediënten

  • 500 gram melk chocolade
  • 200 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 100 gram walnoten in stukjes (ongezouten en ongebrand)
  • 50 gram grote of mini marshmallows (veganistisch merk: de Bron)
  • 50 gram fudge
  • Voor veganistische variant laat je de fudge weg. Vervang de melk chocolade voor pure chocolade zonder melk bestanddelen en haal veganistische marshmallows of spekjes.

Zo maak je het..

  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Snijd de marshmallows, walnoten en fudge in mini stukjes.
  3. Doe een bakvel in de bakvorm en zorg dat iets meer dan de randen bedekt zijn (bakvel moet een beetje uitsteken) zodat je de chocolade later makkelijk uit de vorm kunt halen.
  4. Doe de gesmolten chocolade in de bakvorm en zorg dat er geen belletjes zijn.
  5. Als deze er wel zijn, dan kun je lichtjes verticaal met de bakvorm op het aanrechtblad slaan.
  6. Strooi boven op de chocolade de stukjes walnoot, fudge en marshmallows en zorg dat deze goed verdeeld zijn over de vorm.
  7. Doe de rocky road in de koelkast en laat deze ongeveer 2 uur goed afkoelen.
  8. Hierna kun je de chocolade uit de vorm halen, maar laat de chocolade wel ongeveer 5-10 minuten een beetje op kamertemperatuur komen. Dan kun je de chocolade makkelijker in stukjes of reep snijden.
  9. Snijd de chocolade makkelijk met een mes dat verwarmd is onder warm water.
  10. Je kunt de chocolade overigens bv. in een bakje in de koelkast voor een langere tijd bewaren!

Heb jij dit recept voor hemelse appeltaart met knapperige korst gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebookmet de hashtag #buttercupbakers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *