Veganistische tomaten-paprika soep

Ik ben eigenlijk altijd al fan geweest van soepjes. Ze zijn makkelijk te maken, op te warmen, bevatten vaak weinig calorieën en zijn erg voedzaam. Dat geldt ook voor deze veganistische tomaten-paprika soep. Dit is een heerlijk recept voor alle seizoenen die zowel bij de lunch als bij het avondeten gegeten kan worden.

Veganistische tomaten-paprika soep om van te genieten

Porties: 5 – Bereidingstijd: 20 min. – Kooktijd: 15 min.
Voedingswaarden per portie: 91,4 kcal – 13,8 gram koolhydraten – 1.2  gram vetten – 3 gram eiwitten

Tomaten-paprika soep recept

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes (Zonnatura)
  • 1 rode ui
  • 750 gram roma tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout & peper

Zo maak je het..

  1. Kook het water en los de bouillonblokjes erin op
  2. Snipper de rode ui, snijd de tomaten en paprika in blokjes
  3. Roerbak de ui, hele knoflook, Italiaanse kruiden, tomaten en paprika met een beetje olijfolie in een pan op hoogvuur totdat de geur van de ui vrijkomt
  4.  Giet de groenten bij het water en laat ongeveer 15 minuten koken
  5. Proef en voeg eventueel nog extra zout en peper toe om de soep op smaak te brengen
  6. Pureer de soep tot een fijne substantie
  7. Dit recept is overigens ook lekker met een sneetje brood!

Heb jij dit recept voor veganistische tomaten-paprika soep gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebookmet de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten!
Gezonde broccoli soep ❤︎
Amerikaans chocoladerecept voor rocky road ❤︎
Hemelse klassieke appeltaart met knapperige korst ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *