Vegan salade met linzen burger

Ik was laatst bij de Jumbo en ik ontdekte daar het schap met vegetarische producten. Mijn dag kon letterlijk niet meer stuk, want als je even wat minder tijd hebt, is het fijn als je vegan burgers tegenkomt die je in no-time op tafel hebt staan. En, ja dat heb ik op dit moment. Weinig tijd.. Voor mij is het positief dat ik druk ben, want ik ben met heel veel leuke dingen bezig! Alleen het zorgt er wel voor dat ik minder lang in de keuken kan staan. Gelukkig hoef ik met deze vegan salade met linzen burger niks in te leveren qua mijn gezondheid. Het is een gezonde maal die nog voedzaam is ook!

Vegan salade met linzen burger

Porties: 1 – Bereidingstijd:  20 min.
Voedingswaarden per portie: 396 kcal – 32 gram koolhydraten – 22 gram vetten – 14 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 50 gram broccoli
  • 10 gram avocado
  • 50 gram cherry tomaten
  • 25 gram gemengde sla
  • 50 gram komkommer
  • 20 gram rode paprika
  • 100 gram linzen burger (Jumbo Veggie Chef)
  • 10 gram pijnboompitten

Salade met linzen burger

Zo maak je het..

  1. Kook 1 liter water.
  2. Snijd de broccoli in stukken en kook deze gaar.
  3. Pak de overige groenten en avocado en snijd deze in kleine stukjes.
  4. Bak de linzenburger volgens aanwijzingen van de verpakking en snijd deze in kleine stukjes.
  5. Tot slot nog even kort de pijnboompitten bakken. Maar let wel op, want pijnboompitten branden heel snel aan. Mijn tip is dus om bij het vuur te blijven en goed te blijven roeren.
  6. Meng alles samen en enjoy!

Heb jij dit recept voor vegan salade met linzen burger gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer je ook een van de andere vega(n) recepten?
Gezonde broccolisoep om van te genieten
Bonen en zoete aardappel curry
5x Gezonde veganistische tussendoortjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *