Vegetarische pastasalade met pesto

Elk jaar maak ik minstens een keer een pastasalade als ik samen met vrienden of familie afspreek. Iedereen neemt dan iets mee wat ze zelf gekookt of gebakken hebben. Echt super gezellig en leuk om van elkaars gerechten te proeven. In mijn geval, als ik geen taartje meeneem, dan vaak deze vegetarische pastasalade met pesto. Makkelijk om te maken en je kunt er zelf van alles aan toevoegen wat je lekker vindt!

Vegetarische pastasalade met pesto

Porties: 4 – Bereidingstijd:  25-30 min.
Voedingswaarden per portie:  611,9 kcal –  50,1 gram koolhydraten – 16,4 gram vetten –  39,8 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren fusili pasta
  • 50 gram zwarte olijven
  • 4 eieren
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram cherrytomaten
  • 50 gram pesto (recept voor zelfgemaakte pesto)

Vegetarische pastasalade met pesto recept

Zo maak je het..

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Voor hardgekookte eieren, kook je de eieren in ongeveer 10 minuten.
  3. Snijd de olijven in plakjes, cherry tomaten in kwartjes, de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en de eieren in halfjes.
  4. Maak eventueel zelfgemaakte pesto voor bij de pastasalade.
  5. Vul de bodem van de schaal met de pasta en verdeel alle ingrediënten. Of hussel alle ingrediënten door elkaar.
  6. Enjoy!

Heb jij dit recept voor vegetarische pastasalade met pesto?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer ook eens de andere recepten..
Gezonde fruitsalade ❤︎
5x Gezonde veganistische tussendoortjes ❤︎
Bonen en zoete aardappel curry ❤︎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *