10 dingen die je nog niet over mij wist #1
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

10 dingen die je nog niet over mij wist #1

Ik vind het zelf altijd ontzettend leuk om meer te weten te komen over wie er achter een blog zit en daarom lijkt het mij leuk om jou ook wat meer over mezelf te vertellen. Je vindt in deze blog 10 dingen die je nog niet over mij wist. Lees je mee?

10 dingen die je nog niet over mij wist

1. Ik heb een Shiba Inu
Nu hoor ik je denken, wat is dat? Ik heb begin dit jaar een hondje gekocht samen met mijn vriend. Als verlaat verjaardagscadeau voor mijn 26ste verjaardag en omdat we eindelijk genoeg ruimte hadden, omdat we verhuisd waren.

Het was al heel lang mijn droom om voor een hond te kunnen zorgen. Elke keer als ik een hond zag, kreeg ik zo’n warm gevoel van binnen. Uiteindelijk viel de keuze op een Shiba Inu – een Japanse poolhond. Ik krijg vaak de vraag waarom we voor deze soort hebben gekozen. Dat heeft een aantal redenen.

Omdat we niet heel groot wonen, vinden we een grote hond soort niet passend. Het zou alleen maar zielig zijn om zo’n grote hond in een klein hokje te proppen. En daarnaast zijn kleine hondjes ook niet helemaal ons ding. We kwamen uit op drie soorten, de Shiba Inu, een labrador en een Australische herder. Een labrador vonden we uiteindelijk te groot, een Australische herder blaft best veel, en dus viel de keuze op een Shiba Inu. We hebben onze hond, Lucca, opgehaald in België.

Er wordt overigens heel vaak wordt gezegd dat je niet moet beginnen aan een Shiba Inu, als eerste hond. En ook al is het de eerste keer dat ik echt 24/7 voor een hond zorg, vind ik het eigenlijk alleen maar een leuke uitdaging. Shiba Inu’s staan er overigens om bekend dat ze heel intelligent, onafhankelijk, trouw (aan de baas), alert en vriendelijk zijn. Lucca is echt een trots en blij hondje en ze houdt heel erg van kinderen.

2. Vroeger droeg ik bijna alleen maar zwart
En dat vind ik eigenlijk best gek, als ik er nu bij stil sta. Ik ging in mijn tienerjaren vaak uit bij de lokale alternatieve kroeg en omschreef mezelf als een emo. Denk aan skinny jeans, All Stars in alle kleuren van de regenboog, gekleurd haar en heel veel piercings (zo veel dat mijn kunstleraar mij een ijzerhandelaar noemde). Het enige wat er uit die tijd nog over gebleven is, zijn mijn tatoeages.

3. Stiekem vind ik sociaal zijn, nog steeds best eng
Ik heb heel lang een sociale fobie gehad. Dat ging zelfs zo ver, dat ik in de supermarkt niet durfde te vragen waar ik iets kon vinden. Gelukkig is dit met de jaren veel minder geworden. Al kan ik in situaties waar ik niemand ken of iemand pas kort ken, wel helemaal stil vallen en mij ontzettend ongemakkelijk voelen. Tegenwoordig probeer ik mijn angsten onder ogen te komen, door juist dingen te doen die ik eng vind.

4. Mijn VWO-diploma heb ik nooit gehaald
Dit was tot voor kort nog wel een dingetje voor mij. Door omstandigheden heb ik mijn VWO-diploma nooit kunnen halen. Ik had geloof ik maar drie voldoendes na mijn eind-examens.. Maar niet getreurd, na negen jaar VWO, besloot ik een 21-plus toets te doen voor het HBO. Die ik makkelijk haalde. Op dit moment ben ik bijna klaar met mijn HBO-opleiding International Communication and Media en sta ik gemiddeld een 8.

5. Mijn geheugen is een zeef
Vraag je mij wat ik gisteren heb gegeten, dan moet ik echt diep graven. Mijn geheugen is best selectief en soms wel een hele erge zeef. Ik houd alle belangrijke dingen bij in mijn telefoon en check deze elke dag, om er zeker van te zijn dat ik niks ben vergeten.

En meer…

6. Praten over koetjes en kalfjes is niet aan mij besteed
Ik heb het liefste diepe gesprekken met mensen. Op de een of andere manier heb ik nooit begrepen hoe mensen uren lang kunnen praten over kleding, het weer of make-up.

7. Ik had een hele grote CD verzameling
Toen ik 10 jaar was, maakte ik weleens radio met mijn neefje en nam ik dat op op bandjes. Liedjes van de radio nam ik op en sprak aankondigingen in. O en ik blerde ook lekker mee met liedjes. Soort karaoke ofzo. Hilarisch!

Later ging dit over in het klooien met DJ-programmatjes en besloot ik dat mijn naam wel super goed was, om ooit DJ te worden. Evelyne Marianne de Jong zou dan E.M. DJ worden.. Nu kan ik daar wel om lachen. Ik ben nooit DJ geworden, maar de passie voor muziek is altijd gebleven. Dat was wel te zien aan mijn CD verzameling. Ik had meer dan 200 CD’s verzameld.

Ik heb een tijd geleden grondig opgeruimd en alleen de CD’s bewaard waar ik echt aan gehecht ben. De rest heb ik gedonneerd aan de kringloop. Maar ik ben sinds kort wel een work playlist voor girlbosses begonnen op Spotify. Mijn passie voor radio is toch weer een beetje naar boven gekomen. Als je nog een leuk nummertje weet, dan voeg ik hem graag toe!

8. Ik eet het liefst de hele dag door
Eten is voor mij echt een ding. Ook wel een beetje een obsessie, maar ik zou dus de hele dag door kunnen eten. Ook warm. Doe mij maar de hele dag warm. Goddelijk!

9. Als ik ergens ziek van word, dan is het warm weer
Ga ik op reis naar een land waar de temperatuur op dat moment meer is dan 30 graden, dan word ik meestal ziek. Best gek, maar mijn lichaam slaat dan helemaal op hol. Ik zal je de details besparen.. Haha.

10. 2015 was mijn jaar
Ik vertrok voor een half jaar naar Finland om daar de minor journalistiek en politicologie te studeren. Soms betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds terug verlang naar Finland. De rust, mensen die niet zo snel oordelen, het landschap en het goede eten. Misschien dat ik dit jaar nog een korte trip naar Helsinki boek.

Vind je het leuk om meer over mij te weten te komen? Ik vind het super leuk om meer over mezelf te vertellen.  Heb je nog een vraag, dan neem ik hem graag mee in de volgende ’10 dingen die je nog niet over mij wist’ mee! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: