10 dingen die je nog niet over mij wist Buttercup Sisters blog
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

10 dingen die je nog niet over mij wist #2

Ja! Ik heb eindelijk weer de tijd genomen om een blog voor je te tikken. In deze blog lees je mijn tweede lijstje met 10 dingen die je nog niet over mij wist. Ik ben erg benieuwd of je deze feitjes al van mij wist of dat je je er toevallig ook in herkent. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de andere 10 dingen, check dan even de vorige blog!

10 dingen die je nog niet over mij wist

1. ‘s Avonds zet ik mijn WIFI uit

Elke avond voordat ik ga slapen zet ik mijn WIFI router uit. Een beetje gek misschien wel, maar ik vind het zo fijn! Doordat ik veel thuis werk en eindeloos aan het surfen ben, is het heerlijk om als ik naar bed ga, echt helemaal tot rust te komen. Door mijn WIFI uit te zetten weet ik zeker dat ik niet op mijn telefoon ga zitten loeren en doe waarom ik in bed lig: slapen.

2. Haren kammen

Wie mij op Instagram volgt, weet dat mijn haar vaak nogal warrig is. Hoe dat komt? Ik vind het kammen van mijn haar echt tien keer niks. Het is pijnlijk en irritant, haha. Misschien heb ik wel de verkeerde borstel. Wanneer ik de deur uitga bijvoorbeeld of wanneer ik een feestje heb, dan doe ik het wel hoor. Maar thuis ziet niemand het toch ;)! Als je nog een tip hebt voor een goede borstel, dan hoor ik het graag.

3. Mijn huis is een urban jungle

Onlangs ontdekte ik door middel van een luister-kind-afstemming (een soort reading op afstand) dat ik meer bezig mag zijn met dingen waar ik energie van krijg. Zoals bezig zijn met mijn handen en het creëren van een natuurlijke omgeving voor mezelf. Al voordat ik deze reading had gedaan kocht ik langzaam steeds meer plantjes en bloemen om mijn huisje op te vrolijken. En daarmee bezig zijn is echt heerlijk. Ik geniet van het ritueel van de plantjes water geven en zien dat ze groeien.

4. Nieuwe dingen uitproberen

Ik ben de koningin van nieuwe dingen uitproberen. Om te onderzoeken wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Vroeger zag ik dit vooral als iets negatiefs, omdat ik daardoor dingen vaak niet lang ‘volhield’. Maar nu zie ik het vooral als een sterke eigenschap. Waarom zou je langer met iets door willen gaan, als het je op dat moment al geen positiviteit of energie oplevert?

Nieuwe dingen die dit jaar op mijn lijstje staan? Voor een eigen hond zorgen, een eigen huisje hebben, een Instagram cursus geven op Instagram, een cursus volgen over introversie en over productiviteit, naar puppy training gaan, blogger workshops organiseren met Anne en Marielle, aansluiten bij een netwerkgroep voor vrouwen en ik kan denk ik nog wel even doorgaan. Want die nieuwe dingen komen en gaan. Heerlijk! Maar ook golden oldies komen weer terug. Zo ga ik waarschijnlijk badminton weer oppakken, vaker yoga oefeningen doen, meer puzzelen en mediteren.

5. Open over depressie

Ik vind het heel belangrijk om open te zijn over mijn terugkerende depressieve stoornis. Deze is vorig jaar bij mij geconstateerd door een psycholoog, omdat ik al meer dan tien jaar last heb van depressieve klachten. Erg vervelend, vooral omdat het niet iets is dat zomaar overgaat. En waarschijnlijk altijd een onderdeel van mij zal zijn. Veel mensen herstellen van een depressie. Bij mij is dat dus anders, omdat ik op meerdere momenten in mijn leven last heb gehad van een depressie, hierdoor is het bij mij een terugkerende stoornis. Op sommige momenten heb ik er meer last van dan op andere momenten. Ik vind het belangrijk om hier open over te zijn, omdat er nog steeds een groot taboe op ligt. Voel je je lange tijd somber, angstig of verdrietig, wacht dan niet te lang met actie ondernemen. Ga naar de huisarts, zodat je kunt werken aan jouw herstel! 

En meer..

6. Ik ben een control freak

Ik wil altijd graag weten waar ik aan toe ben. Zo vind ik het fijn om te weten wanneer mijn vriend thuis komt als hij uit gaat, wanneer de boodschappen van Picnic worden bezorgd en wanneer het geld van mijn rekening afgeschreven wordt.

Maar ook check ik altijd een paar keer of ik het fornuis wel uit heb gezet (to be fair, dit komt doordat ik een keer bij een schoonmaakadres per ongeluk tijdens het schoonmaken een knopje had omgedraaid en er daardoor een glazenplaat die erop lag in duizend stukjes uit elkaar vloog).

Ik wil verder ook altijd dat alles tot in de puntjes is geregeld als iemand op bezoek komt. Zo moet het huis helemaal schoon zijn en er lekkere hapjes en drankjes in huis zijn.

7. In 2017 annuleerde ik een vliegreis

Ik kocht een vliegticket naar Krakow in Polen, omdat ik graag een keertje alleen op reis wilde gaan. Uiteindelijk ben ik nooit naar Polen gegaan, omdat ik het op dat moment te spannend vond om alleen op reis te gaan. Ik zat niet lekker in mijn vel en vond naar de supermarkt gaan al een grote stap. Achteraf heb ik geen spijt dat ik de reis heb geannuleerd, want ik voelde mij zo opgelucht toen ik thuis kon blijven. Wel jammer van het geld, dat wel. Maar veel beter om na te denken over hoe ik mij op dat moment voelde. Het was niet het moment op alleen op reis te gaan.

8. Geur van schone was

Ik vind het heerlijk als de was is gedaan. Zowel de geur van de was die schoon is, als de geur van de buitenlucht. Ik zet namelijk altijd het raam open zodat het goed kan luchten.

9. Dierenfreak

Naast mijn hondje (meer hierover in deze blog) houd ik ontzettend veel van dieren. Al kon dat niet altijd. Ik was vroeger allergisch, maar ben hier gelukkig over heen gegroeid.

Vroeger hadden we overigens wel dieren, maar dat ging wel goed. Zo heb ik thuis bijtschildpadden, een kraai, slangen, ratten en konijnen gehad. De konijnen stonden altijd buiten in een goed geïsoleerd hok, waardoor ik er minder last van had.

Later toen ik op mezelf ging wonen had ik ook konijnen en heb ik ook nog een tijdje voor een ratje gezorgd van een ex-huisgenootje. Maar dat raad ik niemand aan die fulltime studeert en in een studentenhuis woont. En nu heb ik dus een hond. Voorlopig ben ik erg blij met Lucca. Als ik ooit groter ga wonen of een grotere buitenruimte heb, dan wil ik graag nog een hond erbij.

10. Ik heb zweetvoeten

Dit is misschien wel een beetje ongemakkelijk om te vertellen, maar dit is echt een familiekwaaltje. Ik heb er vooral in de zomer last van en merk er wat van als ik te lang dezelfde schoenen aan heb gehad. En dat gezweet gaat na een tijdje heel erg stinken.

Ik vind het leuk om weer tien nieuwe feitjes over mezelf te delen. Vaker doen? Laat je het even weten! 

6 Reacties

    • ButtercupSisters

      Hey Haydée, bedankt voor jouw lieve woorden. Ik hoop het! Vooral dat anderen zich niet alleen hoeven te voelen en om hulp mogen vragen. Vind ik zo belangrijk!

  • Grace

    Over dat haren kammen. Het is mij nog nooit opgevallen dat je amper je haar kamt hoor 😉 Verder heb ik een (echte) tangle teezer en die vind ik echt geweldig! Die klitten van mij gaan er beter (en pijnlozer) uit en mijn haar glanst erdoor. Zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: