10x goede voornemens voor 2018
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

10x goede voornemens voor 2018

Zoals elk jaar bedenk ik wat mijn goede voornemens zijn en hoe ik deze zou kunnen uitvoeren. Wat mij betreft moeten ze haalbaar zijn en een positieve uitkomst hebben. Overigens niet alleen positief voor mij, maar ook voor de rest van mijn omgeving. Dit jaar heb ik bedacht om tien goede voornemens op een rijtje te zetten. Doe jij ook aan goede voornemens?

10x Goede voornemens voor 2018

Het duurde even voordat ik alle goede voornemens op een rijtje had. Ik vind het belangrijk dat ik er een tijdje bij stil heb gestaan voordat ik ze met jou deel. Het is tenslotte zo, dat waar ik mij dit jaar op richt, echt is waar ik voor wil gaan. Ik zie deze goede voornemens als dromen of doelen waarvan ik hoop dat ik ze dit jaar mag gaan realiseren.

O, en voor wie mij nog niet goed kent.. Ik ben stiekem een rebel, want ik vind dat je net zo goed met goede voornemens halverwege het jaar kunt beginnen, als op 1 januari. Dus ik doe het dan ook lekker wat later in het jaar.  Tadaaa.. Dit zijn ze dan…

1. Meer complimenten geven

Ik vind dit echt een van mijn leukste voornemens dit jaar. Dit jaar wil ik namelijk mezelf uitdagen om meer complimenten te geven! Ik vind dat ik nog te weinig mijn waardering uitspreek naar anderen en ik wil dat daar verandering in gaat komen. Achter de schermen ben ik bezig om een een challenge te ontwikkelen, waar ook jij aan mee kunt doen.

Het idee is dat je 7 dagen aan de slag gaat om het beste uit jezelf naar boven te halen. Elke dag krijg je een nieuwe challenge die jou uitdaagt om meer complimenten te geven. Samen met 6 andere bloggers, vloggers en influencers wil deze challenge vorm gaan geven. Sounds good right? Mijn doel is om ons kikkerlandje een stukje mooier te maken. Als je je hierbij aan wil sluiten, laat je het mij dan even weten.. En mag ik jou uitdagen om met de challenges mee te doen?

2. Minder suikers eten

Ja, vorig jaar zijn de kilos eraan gevlogen haha! Ik heb daar echt wel een soort van vrede mee, maar ik merk wel dat al die suikers die ik naar binnen slurp, echt niet veel goeds doen. Het maakt me snel moe en chagrijnig. Ik ben al een paar keer gestopt met het eten van toegevoegde suikers en man… Dat was heerlijk! Heb nog nooit zoveel energie gehad. Mijn doel is dus om een stuk minder suikers te gaan eten.

3. Sparen voor een hond

Dit is iets wat ik al zo lang wil. Waarom ik er nog niet eerder aan begonnen ben? Ik woonde tot voor kort in een studentenhuis en dat is niet de ideale situatie voor een hond. Nu ga ik hard sparen om een hond te kunnen kopen. Ik twijfel nog heel erg tussen twee soorten. Een labrador of een Australische herder. Allebei hele toffe hondensoorten.. Voordat ik de keuze maak, ga ik natuurlijk nog even goed nadenken over wat de voor- en nadelen zijn. Een hond koop je namelijk niet zomaar. Ik wil het een fijn huisje kunnen bieden. Nu al zoveel zin in.. Kan niet stoppen met eraan te denken.

Lees ook: Mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen voor 2017

4. Waardevolle connecties maken

Wat je misschien nog niet van mij weet is dat ik sociaal zijn heel erg eng vind, maar dat houd mij zeker niet tegen om deze angst juist onder ogen te komen. In 2017 heb ik een aantal blogger meetups georganiseerd en heb hierdoor heel veel lieve meiden leren kennen. Sinds kort daag ik mezelf uit nog meer waardevolle connecties te maken. Er zijn zoveel mooie, inspirerende mensen om ons heen en ik wil ze leren kennen!

5. Social Media Interactie op de kaart zetten

Achter de schermen ben ik druk bezig met mijn bedrijf Social Media Interactie. Er zijn al heel veel positieve reacties op gekomen en ik hoop dat ik komend jaar nog meer ondernemers mag gaan helpen op het gebied van Social Media. Hier krijg ik heel veel energie van!

6. Studie International Communication and Media afronden

Jaja, ik ga volgende week toch echt starten met mijn scriptie. Door mijn burnout heb ik dit een jaar moeten uitstellen. De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze ook wel. Ik keek er eerst heel erg tegenop, maar ik heb nu zin om er mee aan de slag te gaan. Het scheelt ook dat ik een onderwerp heb gekozen waar mijn hart ligt. Ik wil namelijk gaan onderzoeken of je meer interactie krijgt op Instagram als je meer reacties bij iemand achterlaat.

7. Liever voor mezelf zijn

Misschien herken je dit zelf ook wel.. Ik ben best hard voor mezelf. Het mag nooit een tandje minder, want stel je voor dat.. Ik moet alles wat ik doe perfect doen, mag geen fouten maken en ga zo maar door. Hoe meer ik hier mee bezig ben, hoe meer ik mij realiseer dat ik daar echt niet veel verder mee kom. Juist door zo streng voor mezelf te zijn, ben ik minder productief en heb ik minder zin om dingen te doen. Fouten maken mag. Sterker nog het is juist goed om fouten te maken, want dat is zo waardevol voor je persoonlijke groei. Ik wil dus liever voor mezelf zijn! Ik las het boek ‘Babe you got this’ en herkende zoveel van mijn persoonlijke struggles. Heerlijk om een boek te lezen dat gaat over dingen waar je tegen aanloopt en hoe je er mee om kunt gaan. Aanradertje!

8. Doen waar ik blij van word

Dit is een puntje waar ik al een paar weken mee rondloop. Nadenken over de dingen waar ik vroeger (kuch kuch – tien jaar geleden) blij van werd. En dan vooral over het feit waarom ik dat niet meer doe. Zo luister ik nu weer veel muziek waar ik vroeger veel naar luisterde. Ken je Lindsey Stirling. Echt zo’n toffe muzikante!

Of puzzelen, dat is iets wat ik vroeger ook veel deed. Misschien maar weer eens oppakken? En kaart- en bordspelletjes spelen! Daar word ik heel gelukkig van. Anyway, er is heel veel wat ik vroeger deed waar ik de komende tijd toch weer meer mee wil gaan doen.

9. Festival bezoeken!

In de vlogs van Mascha (Beautygloss) heeft ze het over Burning Man. Een festival in Amerika dat word gehouden in de woestijn. Het kriebelt dan ook meteen weer bij mij om dit jaar naar een festival te gaan. Ik ben al eens naar Lowlands, Sziget, Pinkpop, Graspop en Pukkelpop geweest. Burning Man is echt totaal iets anders dan een muziekfestival.. Dus dit jaar lijkt het mij een leuke uitdaging om naar een totaal ander festival te gaan. Iets met persoonlijke ontwikkeling.. Heb je tips voor mij?

10. Bestemming onbekend: Reizen naar een bestemming waar ik nog nooit ben geweest

Mijn liefde voor reizen is groot. Ik zou zo een vliegtuig boeken naar een onbekende bestemming en weet je wat.. Misschien moet ik dat maar gewoon een keer doen. Wie weet op welke toffe plek je uitkomt? Of heb jij tips voor een bijzondere (low-budget) bestemming?

Zo dat waren mijn tien goede voornemens voor dit jaar. Doe jij ook aan goede voornemens of vind je het niks? Liefs, Evelyne

2 Reacties

  • Cornelieke

    Een hond is zoooo leuk. Wij zijn zo blij met onze 2,5 jarige Mika. Goed om er lang over na te denken want een hond vergt veel tijd en aandacht. Zeker een pup 😉 Daarnaast kies jij voor een grote hond, die hebben flink wat beweging nodig maar dat is ook heerlijk! Verder verharen de meeste honden flink en dat betekent dagelijks stofzuigen Onze hond verhaart niet en dat scheelt veel werk. Zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden maar je krijgt zoveel liefde en plezier terug!!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: