Btw verhoging op groente en fruit? Weg ermee!
Bewuste levensstijl

Btw verhoging op groente en fruit? Weg ermee!

De afgelopen jaren merk ik dat de prijzen van gezond eten langzaam duurder zijn geworden en dat de prijzen van junkfood juist een stuk goedkoper zijn geworden. Wellicht is het jou nog niet opgevallen. Misschien ook wel. Dit maakt mij erg onrustig en ook ontzettend boos. Hoe kan het zijn, dat het eten waar je lichaam ‘niet al te lekker op gaat’, juist zo aantrekkelijk wordt gemaakt? En dat het eten van gezond eten, juist wordt belast. Een btw verhoging op groente en fruit? Uh.. Nee!

Btw verhoging op groente en fruit? Weg ermee!

Kilo’s suikerklontjes die jouw lichaam niet kan verwerken.. Elke week komen er 1200!!! mensen met Diabetes bij. Bizar! Maar we gaan er gewoon mee door, totdat iedereen in Nederland Diabetes heeft… Woohoo!

We zijn op weg om ons land zieker en zieker te maken. Terwijl we zouden moeten streven naar een samenleving die voor elkaar zorgt. Elkaar steunt en er voor elkaar is. Altijd. No matter what.

Ik ben erg teleurgesteld in ons kabinet… Al langere tijd overigens. En ik vind dat het tijd wordt dat ik mijn bek opentrek en laat zien dat we het hier niet eens mee hoeven te zijn. Ik wil tegengeluid laten horen. Als we niks doen, dan verandert er niks.

Steeds meer ga ik twijfelen of ik wel in dit land wil blijven wonen.

Een aantal jaar geleden zei ik dat als Nederland glyfosaat goed zou keuren, ik zou verhuizen naar het buitenland… Steeds meer ga ik twijfelen of ik wel in dit land wil blijven wonen. En dat zou niet moeten. Ik ben geboren en getogen in dit land. Waar ik opgroeide met tikkertje spelen, knikkeren in de achtertuin en flippo’s ruilen. Ik wil hier niet weg. Maar dit.. Dit voelt echt niet goed!

Dat gevoel in mij, dat wat er nu gebeurd in Nederland (en ook in genoeg andere landen), is in mijn ogen gebaseerd op macht. Macht dat in handen is van mensen die hier niet mee om kunnen gaan. Die vaker kiezen voor hoe zij er beter van kunnen worden en niet gaan voor onze samenleving.

Politici die liegen en dingen achterhouden. De industrie die maar constant aan het lobbyen is. Of dat nou gaat om de zuivelindustrie, suikerindustrie of een andere industrie. Je ziet maar hoe het nu gaat met de dividendbelasting.. Gaan we daar mee akkoord? We hebben toch al vanaf jongs af aan geleerd dat we eerlijk moeten zijn?

Toen ik een half jaar in Finland woonde, maakte ik kennis met een hogere prijs op suikerhoudende producten. Een Mars is daar stukken duurder dan in Nederland.. Ik was een stuk minder snel geneigd om er een te kopen, dan wanneer ik nu een Mars bij het afrekenen in de supermarkt aantref voor 50 eurocent.

Als ik over een aantal jaar 2 euro betaal voor een paprika en 30 eurocent voor een Mars.. En weinig te besteden heb, dan zal ik sneller geneigd zijn om voor die Mars te gaan. Daar ben ik echt bang voor.. In mijn ene hand een insulinespuit en in de ander een Mars.. Ik wil daarom de btw op groente en fruit afschaffen en de sectoren die ons ziek maken, zwaarder belasten.

Wil je meer weten over de hogere btw op groente en fruit? Lees dan ook even het artikel van Foodwatch.

Laat ook jouw tegengeluid horen. Teken de petitie tegen de btw verhoging op groente en fruit! NU! Voordat het te laat is. Voor jezelf! Voor een ander! En voor onze samenleving! Hier kan je jouw stem laten horen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: