zo creer je rust in huis
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

Zo creëer je rust in huis

De afgelopen weken heb ik ontzettend fijn nieuws gekregen. Ik ga verhuizen! Op dit moment woon ik tijdelijk met mijn vriend samen in een gedeeld huis, maar daar gaat verandering in komen. We hebben ons eigen paleisje van 40 vierkante meter toegewezen gekregen. Ik verheug me nu al op plekje voor mezelf. Om het helemaal in te richten naar ons eigen smaak en om rust in huis te creëren.

Spannende weken

Dat betekent dat er de komende tijd veel gaat veranderen bij ons thuis. Ik mag voor het eerst een vloer gaan leggen en muren gaan verven (oke, dit heb ik al eerder gedaan, maar toch!). Dat ik er naar uitkijk, is eigenlijk een understatement. Ik kan niet wachten totdat ons paleisje helemaal af is en we een gezellige housewarming kunnen geven om het aan iedereen te laten zien.

Ons huidige plekje staat vol spulletjes, die vooral ik, in de lopen van de jaren heb gespaard. Ik ben het kaf van het koren aan het scheiden, zodat we alleen dat wat we nodig hebben, mee hoeven te nemen. Er zijn maar weinig spullen die ik dagelijks of zelfs wekelijk gebruik, dus waarom zou ik daar geen betere bestemming voor vinden. Een ritje Kringloop zit er zeker in!

Rust in huis: zo belangrijk!

Ik vind het belangrijk dat ons nieuwe huisje een plek wordt waar mijn vriend en ik tot rust kunnen komen. Vooral omdat ik hoogsensitief ben, heb ik echt een plek nodig waar ik mezelf terug kan trekken. Hoe we rust in huis willen creëren? We willen een lichtgrijze laminaat vloer gaan leggen en gebruik maken van lichte en natuurlijke kleuren in huis.

De meeste spullen die we op dit moment hebben zijn grijze items. Daar wil ik wel verandering in gaan brengen. Door plek te maken voor plantjes, hout en opgepimpte vintage spullen. Dit thema trekken we, logisch ook, door tot in de slaapkamer.

Review Dekbed Discounter - meer rust in je slaapkamer

Het is ideaal dat ik van Dekbed-Discounter onlangs dekbedovertrekken uit mocht zoeken dat perfect past in mijn nieuwe huisje en interieur stijl. De grijze heb ik even voor je gefotografeerd, zodat je een idee krijgt hoe het eruit ziet. Het bescheiden bloemenmotiefje fleurt de kamer op, maar blijft subtiel. Kortom: het is een fijn dekbedovertrek waar ik heerlijk onder slaap en die bijdraagt aan rust in huis!

Samengevat: Zo creëer je rust in huis

  • Maak gebruik van rustige kleuren in je interieur (dit kunnen natuurlijke tinten zijn, maar ook donkere tinten). Kies voor kleuren waar jij je prettig bij voelt. Bij mij zijn dat vooral aardse tinten.
  • Natuurlijk lichtinval en subtiel licht (weinig licht of kaarslicht) werkt ontspannend!
  • Hoe minder spullen je in huis hebt, hoe meer rust je meestal ervaart. Yay voor een minimalistische stijl.
  • Creëer sfeer door plantjes en bloemetjes in huis te zetten.

Zou je meer willen lezen over de verhuizing en hoe zorg jij voor rust in huis? Laat het weten in de comments! Liefs, Evelyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: