Duurzame verjaardagscadeaus (+tips)
Bewuste levensstijl,  Food,  Lifestyle,  Persoonlijke ontwikkeling

Duurzame verjaardagscadeaus (+tips)

Ik bak thuis vaak tijdens de feestdagen en verjaardagen. In januari word ik alweer 27 en zal ik voor mijn verjaardag een taartje bakken. Want dan voelt mijn verjaardag pas echt af. Ik geniet van het moment dat ik een versgebakken taartpunt mag serveren aan familie en vrienden. Ik houd van die gezelligheid. Maar dit jaar sta ik nog meer stil bij hoe ik op zo’n duurzaam mogelijke manier mijn verjaardag kan vieren. Lees snel verder om te ontdekken welke duurzame verjaardagscadeaus er zijn.

Liefde gaat door de maag

Bakken heeft iets therapeutisch. Ik doe het al zo’n vijftien jaar en in die tijd zijn er heel wat heerlijk geurende koekjes, smeuïge cakes, brownies en hartige hapjes de oven uit komen rollen. Zes jaar lang was ik werkzaam in een horecazaak waar de lekkerste high tea gerechten werden geserveerd. Denk aan rocky roads, worteltaarten, cupcakes en mijn all-time favourite – chocoladetaart met een gesmolten chocolade topping. Het water loopt me nog steeds in de mond als ik aan die taart denk.

Nu mijn verjaardag steeds dichterbij komt wordt er vaak gevraagd wat er nog op mijn verlanglijstje staat. Ik vind dat lastig, want ik ben de laatste tijd heel veel aan het opruimen en al mijn spullen terug aan het terugbrengen tot een minimum. Ook ben ik dankbaar dat mensen op mijn verjaardag willen komen en vind ik cadeaus bijzaak. Al weet ik hoe leuk het is om een cadeautje voor een ander te kopen en hoe leuk het is om ze te ontvangen!

Verlangen naar minder

Na het lezen van het boek van Jelle Derkxs – Het verlangen naar minder (aanrader!), besef ik dat ik het liefst een duurzaam cadeau zou krijgen. Dat weinig impact heeft op het milieu, lang meegaat en dat mij voor langere tijd plezier geeft.

Een keukenmachine vind ik één van de fijnste gereedschappen om in huis te hebben. Het scheelt veel tijd met de bereiding van een recept en – laten we eerlijk zijn – een hoop rommel. Op dit moment heb ik een HEMA handmixer in huis liggen, maar deze mixer zorgt er regelmatig voor dat de halve keuken onder meel zit. Ook merk ik dat ik toe ben aan een apparaat dat meer capaciteit heeft. Snellere toeren kan maken en voor een glad beslag zorgt.

Daarom heb ik bedacht dat ik volgend jaar wil gaan sparen voor een Kitchenaid keukenmachine van de Bijenkorf. Ik zou heel graag een Kitchenaid op mijn wensenlijstje voor 2019 zetten.

Duurzame verjaardagscadeaus

Om zo’n gave keukenmachine te bemachtigen, is het echt noodzakelijk om te gaan sparen, maar ik weet zeker dat ik er ontzettend blij van wordt en dat het voor nog meer bakplezier zal zorgen. Omdat een Kitchenaid een groot cadeau is, heb ik ook wat duurzame verjaardagscadeaus bedacht die wat makkelijker te geven zijn:

  • Wat dacht je van een uitje zoals een workshop of hotelovernachting?
  • Ga samen ergens (vegan) uit eten!
  • Een cadeaupakket met (vegan) eetbare producten (daar word je zelf ook nog eens creatief van, omdat je moet zoeken naar welke vegan producten er te koop zijn).
  • Ga samen een wandeling maken op een plek waar je nog nooit bent geweest.
  • Organiseer een spelletjesavond met lokale hapjes.
  • Geef iets uit jouw kast cadeau – iets wat je nog nooit hebt gebruikt, maar wel heel tof is en waarvan je weet dat de ander daar blij van zou worden.
  • Koop een cadeau bij een winkel bij jou in de buurt of koop een lokaal product.
  • Geef een (e-)book cadeau (denk aan Verlangen naar Minder, Dit Is Een Goede Gids en De Verborgen Impact of een ander boek dat gaat over duurzaamheid of minimalisme).
  • Doneer geld aan een goed doel waar de jarige achter staat.

Wat voor duurzame verjaardagscadeaus kun je nog meer bedenken? Ik heb nog inspiratie nodig, dus kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *