5x feel good Netflix series
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

5x Geweldige feel good Netflix series

Als je het mij vraagt is Netflix één van de meest geweldige uitvindingen van deze eeuw. Ik kan uren door films en series bladeren, op zoek naar een interessante documentaire, sterke speelfilm of keigoede serie. De laatste tijd kijk ik vooral veel series. Heerlijk om even tot rust te komen en te gieren, lachen en brullen. Op dit moment is dit mijn top vijf feel good Netflix series. Lees je mee?

Deze geweldige feel good Netflix series moet jij kijken!

1. The Good Place

O man.. Dit is echt een geweldige serie en het concept is echt super sterk. In The Good Place worden vier mensen (Eleanor, Chidi, Tahani en Jason) gevolgd in het hiernamaals. The Good Place is ingericht als een hemelse plek, maar let op, niet alles is wat het lijkt!

Eleanor krijgt te horen dat ze in de hemel is beland, omdat ze zo’n goed persoon was in haar vorig leven. Dit blijkt achteraf niet het echte verhaal te zijn, zo’n goed persoon was ze helemaal niet. Ze verzwijgt dat er een fout is gemaakt, want is bang dat ze alsnog naar de hel wordt gestuurd. Alles is schijn. Zonder dat Eleanor het weet wordt ze goed in de maling genomen.

De serie laat zien dat ieder mens punten krijgt in z’n leven. Punten die bepalen of je een goed, slecht of middelmatig mens bent. Aan het einde van het leven wordt de balans opgemaakt en word je naar de ‘hemel’ of ‘hel’ gestuurd. In dit verhaal komen de karakters er langzaam achter dat ze niet in de hemel, maar de hel zijn beland. Ze worden bespeeld door demonen en dat op een hele komische manier. Deze serie moet zeker op je binge watch list staan!

2. Crazy Ex-Girlfriend

In de serie Crazy Ex-Girlfriend krijg je een kijkje in het hysterische leven van Rebecca. Ze is een goed opgeleide advocate uit New York, maar is erg ongelukkig. Nadat ze vanuit allerlei hoeken signalen krijgt dat het tijd is voor verandering: ‘When was the last time you were happy?’, besluit ze in een impulsieve bui te verhuizen naar West Covina.


Dit besluit neemt ze nadat ze haar jeugdliefde Josh Chan op straat in New York tegenkomt en hij haar vertelt dat hij gaat verhuizen naar West Covina. Josh Chan heeft Rebecca gaan ver terug. In 2005 heeft hij haar na een mooie tijd op zomerkamp gedumpt en Rebecca hoopt door hem achterna te reizen, weer terug te komen in z’n leven. Maar of dat ook lukt..? In de serie krijg je aan de hand van komische en gekke musical liedjes Rebecca’s perspectief op de wereld te zien.

3. Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt is één van de series die al snel op mijn Netflix ‘must see’ lijst kwam te staan. Ik had er veel goede verhalen over gehoord, vooral dat het een prettige gestoorde serie is. De serie draait om Kimmy. Ze heeft vijftien jaar in een sekte onder de grond geleefd, nadat ze als tiener ontvoerd werd door eerwaarde Richard. Haar werd verteld dat de wereld was vergaan. Op een gegeven moment worden Kimmy en de rest van de sekte gered.

In vijftien jaar tijd verandert er heel veel in de wereld en dat maakt deze serie ook zo geweldig. De wereld van Kimmy is ontzettend veranderd, denk aan mobiele telefoons etc. Desondanks haar verleden, ziet ze alles super positief in! Met haar rugzak en weinig geld besluit ze een leven voor zichzelf op te bouwen in New York. Ze gaat samenwonen met een komische man (Titus) die droomt van een carrière op Broadway en ze vindt een baan als nanny bij een high class vrouw met verwende kinderen. Daarnaast besluit ze ook nog eens haar middelbare school diploma te halen, wat niet makkelijk is als je vijftien jaar onder de grond hebt geleefd. Deze serie is zeker een aanrader!

4. Grace and Frankie

Als ik ooit zo oud ben als Grace en Frankie, dan hoop ik dat mijn leven net zo spannend is. Of nouja, niet helemaal. De serie laat je kennis maken met twee dames op leeftijd. Door het beroep van hun echtgenoten (advocaat), leren ze elkaar kennen. Grace en Frankie kunnen het op het begin helemaal niet met elkaar vinden, omdat ze heel erg verschillen. Grace houdt van alles wat met status te maken heeft en Frankie leeft hippie idealen na.


Wanneer ze ontdekken dat hun echtgenoten meer dan alleen vrienden en zakenpartners zijn, ontstaat er een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen. Grace and Frankie vertelt een oprecht en bijzonder verhaal. De twee dames groeien steeds dichter naar elkaar toe en leren elkaars’ wereld beetje bij beetje beter begrijpen.

5. Masters of None

Deze serie heeft een thema dat op iedereen van toepassing is: Opgroeien en volwassen worden. Zo komt in Masters of None wat je wil worden, met wie je kinderen wil krijgen, constant terug. De hoofdrol wordt gespeeld door Dev, een dertigjarige acteur uit New York met Indiase achtergrond.

Hij wil het helemaal maken in New York, maar wordt voornamelijk uitgenodigd om in reclamespotjes te spelen met Indiaas accent. In Masters of None krijg je een kijkje in het leven van Dev. Je leert zijn leven, vrienden, familie en geliefdes kennen. Deze serie is, in tegenstelling tot veel andere comedy series, juist heel realistisch gespeeld. Het laat zien hoe het leven er uit zou kunnen zien door er met humor naar te kijken. Heerlijke serie!

Heb jij ook een Netflix abonnement? Wat zijn jouw favoriete series op dit moment? Let me know in de comments. Liefs, Evelyne

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: