Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

Friday Favourites | 8

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday Favourites. Het is voor velen zomervakantie en dat betekent misschien wel dat jij op vakantie bent, gaat of bent geweest. De zomer staat voor mij in het teken van rust en genieten. De laatste paar maanden ben ik meer bezig met wat mij nou gelukkig maakt, want ik denk dat dit heel belangrijk is en centraal zou moeten staan in ieders’ leven. Voor mij betekent gelukkig zijn blij zijn met wie ik ben en hoe ik eruit zie, meer open staan voor nieuwe ervaringen en meer buiten komen in de natuur. Deze maand maakte ik kennis met Roanne die met met mij een loveshoot deed, keek ik de documentaire Way of Health en hielp ik onze lokale bakkerij op social media. Lees je gezellig mee?

loveshoot Roanna fotografie
Credits: Roanna fotografie

How much I love him

Een tijdje geleden zag ik een hele leuke oproep voorbij komen op Facebook om een loveshoot te doen in Amersfoort. Ik had zoiets nog nooit gedaan en foto’s van mezelf laten maken vind ik altijd een tikkeltje ongemakkelijk. Zelfs zo ongemakkelijk, dat ik op mijn pasfoto van mijn paspoort op een crimineel lijk, haha! Is dit herkenbaar voor jou of ben ik hier de enige in?

Thomas en ik kennen elkaar bijna twee jaar en daarom leek het ons leuk om foto’s te hebben van ons samen. Eens een keer geen selfie, maar mooie foto’s waarop te zien is hoeveel we van elkaar houden. De loveshoot was echt ontzettend gezellig en ik kan het dan ook iedereen aanraden. Roanna stelde ons meteen op ons gemak en net als ons vond ze het belangrijk dat we niet te geposeerd op de foto kwamen te staan. Wat vinden jullie van het resultaat? We willen graag een foto aan de muur hangen. Welke zou jij kiezen? Mocht je het overigens ook leuk vinden om een loveshoot te doen, neem dan zeker contact op met Roanna! She’s the best!

What of Health

Deze week zag ik op Netflix een documentaire voorbij komen die mij aan het denken heeft gezet. Misschien heb je anderen ook al over ‘What the Health’ horen praten. Ik zag hierover een blog post bij Milou voorbij komen. Waarin ze precies omschrijft wat deze documentaire ook met mij deed. Ik vind het erg lastig om het over gezonde voeding te hebben, want er is zoveel onderzoek naar. Je weet eigenlijk nooit waar je goed aan doet als je iets eet. Of nouja, zo voelt het voor mij.

Het ene moment lees je dat iets juist goed voor je is en een paar maanden later wordt het weer met iets negatiefs in verband gebracht. Dit is natuurlijk niet bij alles zo, want dit is wel lekker zwart-wit, maar zo voelt het voor mij wel op dit moment. Het geeft zoveel onzekerheid dat ik tegenwoordig vooral eet waar ik mij goed bij voel. Belangrijk aan deze documentaire vind ik dat er aandacht wordt besteed aan wat voeding met je lichaam kan doen en het je aan het denken zet over wat je naar binnen werkt. Al moet je deze documentaire wel een beetje met een korreltje zout nemen, omdat er veel extreme dingen worden gezegd en het gebaseerd is op de Amerikaanse eetgewoonten en niet de Nederlandse eetgewoonten.

Gemengde gevoelens

Tijdens het kijken van deze documentaire kreeg ik wel een misselijk gevoel. Door de macht die grote bedrijven hebben op ons. Dit wist ik al langer door mijn marketing achtergrond. Ik doe studie in deze richting en het is mijn specialisme, maar soms schrik ik echt van de manier waarop we worden beïnvloed om minder goede keuzes te maken. Vooral de manier waarop anderen ons beïnvloeden om verkeerde keuzes te maken. Ik ben deze studie dan ook gaan doen om er meer over te leren en door te hebben hoe je wordt beïnvloed. Dat ik echt iets doe waar ik achter sta, dat vind ik erg belangrijk. Ik maak een bewuste keuze om anderen niet te willen kwetsen. Ik vind het belangrijk dat mensen gelukkig zijn.

De Smaak van Brood

Voor de bakker

Anderen blij maken is iets waar ik veel waarde aan hecht. Femke interviewde mij hierover deze week. Zo help ik al een tijdje een lokale bakkerswinkel bij mij in de buurt met social media, fotografie en influencers marketing in ruil voor brood. Ik vind het belangrijk dat we elkaar kunnen helpen als medemens en als professional. Natuurlijk werk ik niet alleen maar voor ‘de bakker’, want ik moet ook gewoon mijn huur kunnen betalen, maar ik vind het ook fijn om iets terug te kunnen doen voor anderen en de maatschappij. Om een glimlach te toveren op jouw gezicht. Anderen te helpen en te inspireren om te groeien, want uiteindelijk gun je dat iedereen toch? En dat is ook een van de redenen dat ik elke week weer trouw aan mijn blog zit, om jou te mogen inspireren.

Vegan challenge?

Maar goed, ik dwaal af. Ik dacht, ik kan het natuurlijk altijd proberen. What’s the harm in that? Ik heb daarom besloten dat ik wil gaan proberen om vegan te eten. Dit naar aanleiding van deze documentaire. Ik weet dat het een lifestyle is, ik dit eigen moet maken en ik moet mij er in moet gaan verdiepen. Er is dus nog veel werk aan de winkel en ik denk ook wel dat ik het erg lastig ga vinden. Vooral omdat ik aan bepaalde producten heel erg gehecht ben en het een gewoonte is om ze te gebruiken. Dus als je tips hebt voor bepaalde artikelen die ik moet lezen of mensen die ik moet gaan volgen. Laat je het mij dan weten?

Ik wil me voor nu vooral gaan focussen op veganistische eten, omdat ik hoop dat ik hiermee mijn lichaam meer in balans te kunnen brengen. En een andere belangrijke overweging is dat ik vind dat we wat beter voor het milieu moeten zorgen. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Plus het bespaard zoveel diertjes leed. Diertjes die ik liever blij zie dan afgeslacht zie worden.

Ben jij al lid van de community?

Wow! Ik wil ook even zeggen dat ik super trots ben. Buttercup Sisters heeft bijna op 500 likes op Facebook en al meer dan 300 volgers op Instagram. De afgelopen maanden zijn er ontzettend veel nieuwe volgers bij gekomen. Daarom doe ik even een feestdansje. WOOP WOOP! Zo leuk om te zien dat jij net zo enthousiast wordt als ik van het maken van nieuwe recepten, het lezen van hotspot reviews en lifestyle tips. Mocht je het blog nog niet volgen op social media. Check dan snel even Facebook– en Instagram als je het leuk vindt. Zou tof zijn als ook jij onderdeel van de Buttercup Sisters community wordt. Plus je krijgt sneller een update als er een nieuwe blog voor je online staat. Tot de volgende Friday FavouritesLiefs, Evelyne

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: