Nieuwe sportieve uitdaging hoepelen robin hoop
Bewuste levensstijl,  Sport

Een nieuwe sportieve uitdaging: Hoepelen!

Ik ben al tijden op zoek naar een nieuwe sport en wist lang niet goed wat. Hardlopen, fitnessen en badminton. Ik heb al deze sporten gedaan, maar het voelt nu alsof de tijd rijp is voor verandering. Maar wat zijn mijn opties? Lees je mee welke nieuwe sporten mij aanspreken?

Keuzes en nog meer keuzes

Een half jaar heb ik een intensief programma gevolgd dat was samengesteld door Personal Body Plan. Het zorgde ervoor dat ik drie of vier keer per week in de sportschool te vinden was en een streng eetregime had. Mijn streefgewicht van 65 kilo bereikte ik en was daarmee 10 kilo afgevallen.

Ik zag er uit zoals ik aan het begin voor ogen had, maar ik voelde mij niet gelukkig. Op dat moment was ik te obsessief bezig met sporten en eten. Het werd eigenlijk meer een ‘moetje’ dan iets waar ik naar uit keek om te doen. Logisch dan ook dat ik dit niet vol kon houden op de langere termijn. Ik koos ervoor om te stoppen met Personal Body Plan en op zoek te gaan naar een sport die beter bij mij past en die ik eventueel ook thuis zou kunnen doen.

Wat andere ondernemende vrouwen voor sport doen

Het begon eigenlijk allemaal met een vraag op Facebook in de groep Business Babes NL (een groep voor vrouwelijke ondernemers). Ik was erg benieuwd wat andere vrouwen voor sport doen of welke ze aan zouden raden. Ik zit al te lang stil en kwam er zelf even niet meer uit wat ik aan beweging zou kunnen gaan doen. Op dat moment was ik ook net begonnen met het uitlaten van een Beagle pup twee keer per week (via Hondjeuitlaten.nl – TIP!), maar aangezien het nu voor mij een drukkere periode is (ik ben bezig met verhuizen en werken), besloot ik dat het beter was om dit stop te zetten en op zoek te gaan naar een sport die beter in mijn nieuwe healthy, vegan en positive lifestyle zou passen.

Op Facebook kwamen er veel goede tips voorbij voor een non-competitieve sport. Wat denk je van een fietstocht maken, zwemmen, hoepelen, hardlopen, bootcamp, yoga, wandelen in de duinen of het bos, oefeningen doen met de app ZOVA en tennis? Super leuk dat iedereen zo actief meedenkt en het zet mij echt aan het denken. Als ik een sport wil gaan doen, wil ik dat het echt bij mij past. Er zijn namelijk veel opties en ik wil niet impulsief een keuze maken. Ik wil een sport kiezen waar ik energie en rust van krijg, zonder de druk te voelen om te presteren. Een sport die ook op de lange termijn nog interessant is. Waar ik in kan groeien en omdat ik veel vanuit huis werk, ook thuis of in de buurt van mijn huis zou kunnen doen.

Ontspannen en uitdagend

Op dit moment weeg ik zwaarder dan ik ooit heb gewogen. Erg vervelend, maar het was ook geen prioriteit de afgelopen maanden. Nu wil ik dat daar verandering in komt, want hoe actiever ik ben, hoe meer energie ik zal hebben. Op de bank liggen, TV kijken of achter mijn computer zitten, dat mag voor mij een stuk minder gaan worden.

Ik ging daarom op zoek naar een sport die mij een positief gevoel zou geven. Bij de voorgestelde sporten staan een aantal sporten die ik al af en toe doe. Ik vind wandelen heerlijk en doe dit tenminste twee keer per week. Ook zwemmen vind ik prettig, maar dat kost wel veel energie om mezelf erheen te slepen. Ik denk dat ik het daarom ook niet mijn vaste sport moet maken, omdat het dan uiteindelijk weer aan zal gaan voelen alsof het iets is dat ik moet doen, in plaats van wil doen.

Ook yoga vind ik een prettige manier om te ontspannen en daarnaast is het ook uitdagend. Er zijn heel veel verschillende oefeningen die je op verschillende niveaus kunt doen. Ik heb al een tijdje een matje thuis liggen en het lijkt mij chill om het tenminste een keer per week op te gaan pakken. Daarnaast lijkt het mij ook tof om een keer geitenyoga, konijnenyoga of iets in die geest te doen. Ik heb hier filmpjes van voorbij zien komen. Als dierengek is dat voor mij instant happiness.

Fit en vrolijk door hoepelen

Toen iemand voorstelde dat hoepelen misschien wat voor mij was, was ik heel verrast. Is dat een ding? Blijkbaar! Ik had geen idee dat volwassen vrouwen dit deden om fit te blijven. Eigenlijk had ik ook helemaal geen voorstelling hoe dat dan zou gaan. Gewoon buiten op de stoep, zoals vroeger? In dezelfde periode ontmoette ik Robin van Robin Hoop bij een netwerkevenement in Rotterdam. Echt mega toevallig. Of nouja, in toeval geloof ik stiekem niet. Eerder in ‘it is meant to be’. Ze vertelde mij dat je van hoepelen fit en vrolijk wordt en zo kwamen we in contact om te kijken wat het voor mij zou kunnen betekenen.

Ik probeer nu naast mijn wandelingen, ook dagelijks de hoepel erbij te pakken en even te oefenen. O, het ging echt zo slecht aan het begin. Haha, ik kan er echt wel om lachen ook. De hoepel viel na een paar keer draaien al op de grond, maar na het kijken van een instructievideo, ging het gelijk al een stuk beter. Ik denk dat ik met het hoepelen een sport heb gevonden die ik naast wandelen, zwemmen en yoga wil gaan doen.

Hoepelen ook wat voor jou?

Wil je zelf ook uitproberen of hoepelen wat voor jou is? Let’s give it a try! Nieuwsgierig hoe het hoepelen bij mij gaat? Ik houd je graag op de hoogte via Instagram en Facebook.

Meld je nu, net als ik, gratis aan voor de Hoelahoep Challenge groep voor instructiefilmpjes en inspiratie!

Wat voor sport doe je op dit moment? Ken je nog andere leuke sporten waar je zowel fit, vrolijk en ontspannen van wordt? Let me know!

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: