De pijnlijke realiteit van scrollen op Facebook
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

De pijnlijke realiteit van scrollen op Facebook

Je hing er boven met je jachtgeweer. Je survival pakje aan. Trots als een pauw. Zo keek je. Vol met adrenaline. Een adrenaline bommetje dat ben je zeker. Meneer, wat doet u toch? Waar bent u mee bezig? Waarom bent u trots? Ik blijf scrollen op Facebook, maar soms doet dat pijn!

Hier kan ik met mijn hoofd niet bij..

Ik open vandaag mijn Facebook feed en zie verschillende filmpjes voorbij komen. Soms komen er mooie, inspirerende berichten voorbij. Zo volg ik al een tijdje een account waar je een kijkje krijgt in het leven van twee vosjes. Ontzettend schattig hoe de twee vosjes met elkaar spelen, met elkaar opgroeien en een fijn huis hebben waar ze met liefde worden verzorgd. De andere keer komt er een bericht voorbij waar ik even helemaal de kluts van kwijt raak.

En dat gebeurde ook vandaag… Deze jachtfoto kwam even heel hard binnen. Hoe kunnen wij mensen zo gelukkig worden van schattige katten- en hondenfilmpjes en zijn er daarnaast ook ook mensen die gelukkig worden van de jacht. Soms snap ik even niet meer in wat voor wereld we eigenlijk leven. Het verschil tussen leven en dood lijkt mij heel groot, maar op Facebook lijkt die grens heel klein. De grenzen vervagen.

Blijven scrollen op Facebook

Ik heb een grote hekel aan onrecht en kon vandaag ook even mijn emoties niet bedwingen toen die ene post voorbij kwam. Een man.. Met zijn geweer. Bij een dode neushoorn. Zoveel haat tegen een beestje dat gewoon deed wat hij zou moeten doen. Rond huppelen in de natuur met zijn vriendjes. Het doet mij zo ontzettend veel pijn. Wat geeft ons meer bestaansrecht dan een dier dat op deze aarde naast ons leeft?

Dat geldt trouwens ook koeien, varkens, kippen, vis en andere dieren die wij maar al te graag slachten, zodat we ze op kunnen eten.

Ik ga nog even off topic.. Deze haat zie ik dan ook weer terug in onze maatschappij. Het harde naar elkaar toe. Beter willen zijn dan de ander. Neer kunnen kijken op een ander. Wanneer leren we wat milder voor elkaar te zijn? Juist met liefde komen we veel verder. Liefde voor jezelf, voor een ander en voor alles wat er om ons heen leeft.

Hoe ga jij om met vervelende filmpjes op social media?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: