Loveshoot Amersfoort
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

Terugblik op 2017: Jaaroverzicht

Ook dit jaar heb ik mezelf weer voorgenomen om aan de hand van doelen successen te gaan behalen. Vorig jaar deed ik dit ook! Voor mij zijn doelen een leidraad, omdat ik weet waar ik dan naar toe kan werken. Ik blik daarom even terug op een bewogen jaar: 2017. Aan de hand van een jaaroverzicht laat ik je zien of ik mijn ontwikkelingsdoelen heb behaald of niet. Lees je mee?

Terugblik op mijn ontwikkelingsdoelen voor 2017

Ik kan zeggen dat 2017 zeker een bewogen jaar was voor mij. Zo kampte ik met een burn-out en ging mijn relatie (tijdelijk) uit. Maar naast dat ik meerdere malen in de put terecht kwam en het even niet meer zag zitten om aan mijn doelen te werken, is het toch gelukt om er een aantal te behalen en het positieve te blijven zien.

Het was een jaar waarin ik veel leerde over mezelf en groeide in mijn zelfvertrouwen en zelf acceptatie. Ik leerde over waarom ik anders ben dan anderen (of toch niet zo heel anders dan ik dacht?) en maakte een sprong in mijn volwassenheid. Op dit moment neem ik alleen nog beslissingen waar ik achter sta en gelukkig van word. Woohoo!

 Vorig jaar zagen mijn ontwikkelingsdoelen er zo uit:

Mijn grootste doelen van 2017 waren wel om mijn diploma te halen, om een reis naar Nieuw-Zeeland te kunnen maken en om dagelijks op Instagram te posten. Aan deze doelen ben ik helaas niet toegekomen. Mijn diploma heb ik door mijn burn-out niet kunnen halen en daarnaast had ik daardoor ook weinig energie om te werken en dus geld te sparen voor een reis naar Nieuw-Zeeland. Ook had ik weinig tijd om te investeren in een mooie feed op Instagram. Ontzettend jammer natuurlijk, maar ik heb geaccepteerd dat het niet anders kon. Ik kijk terug op een mooi jaar waarin ik het belangrijk vond om me te richten op andere ontwikkelingsdoelen.

Successen behaalde ik zo

Ik haalde successen op de ontwikkelingsdoelen: evenementen organiseren, Nederland verkennen, Europa ontdekken en vloggen voor TravelGloss. Ik maakte een aantal reisvlogs, maar besloot uiteindelijk dat ik op dit moment meer energie haal uit bloggen. Al kijk ik nog af en toe mijn reisvlogs terug, omdat het mij weer terugneemt naar mijn vakanties. Ik ben heel blij dat ik tijdens mijn vakantie heb gefilmd.

Dit jaar organiseerde ik daarnaast ook maar liefst drie evenementen (City Tours). Ik nodigde influencers uit het hele land uit om mijn favoriete stad, Amersfoort, te ontdekken. Wat was dit ontzettend tof om te doen en echt een hele ervaring om samen met andere bedrijven een succesvolle campagne op te starten, een gezellig en inspirerend dagvullend programma te bedenken en om de influencers rond te mogen leiden.

Ook leerde ik omgaan met time management, mijn eigen valkuilen en netwerken. En ontdekte ik dat balans voor mij heel belangrijk is en dat ik meer tijd voor mezelf in moet plannen.

Naast deze drie evenementen organiseerde ik dit jaar ook Influencer Meet-ups in Utrecht. Om te kunnen sparren met gelijkgestemden en om mijn eigen netwerk te vergroten. Het toffe aan deze meet-ups is dat ik echt hele lieve en inspirerende meiden heb ontmoet waar ik mee kan praten over het bloggerleventje.

Ik heb wat afgereisd!

Op reisgebied heb ik dit jaar heel wat van Nederland gezien. Samen met mijn vriend, maar ook met (blogger)vriendinnen die er samen met mij op uittrokken.

Ik bezocht de volgende steden:

 • Amersfoort – Ik deed een Instagram take-over voor Tijd voor Amersfoort (als geboren en getogen Amersfoortse) en bezocht ontzettend veel leuke restaurantjes. Daarnaast deed ik mee aan een fotografie tour georganiseerd door Helen van de Gooische Fotoschool en werd ik op de gevoelige plaat vastgelegd door Roanna – zij maakte de foto bij deze blog – love it!
 • Amsterdam (met Stéphanie van By Francoise blog)
 • Groningen (super gezellige rondleiding op de fiets door Tineke van Planet Expose)
 • Apeldoorn (voor een evenement van Tynke van Healthy Travels)
 • Deventer
 • Brunssum voor een bloggerweekend georganiseerd door Ellen van The Girl Next Door
 • Ellen liet mij ook Almere zien
 • Delft & Den Bosch (lekker touren met Jora van Joor Loves Writing)
 • Nijmegen (voor de verjaardag van een vriend)
 • Utrecht (lekker uit lunchen en dineren met vriendlief en vriendinnetjes)
 • Efteling (woohooo! – niet echt een stad, I know haha – maar zeker een highlight!)
 • Haarlem
 • Rotterdam (gezellige dag ronddwalen en uitwaaien op de Erasmusbrug met Vyella)
 • Haarlemmermeer
 • Tilburg 

Ook buiten Nederland ben ik op ontdekkingstocht geweest. Zo reisde ik af naar het mooie Rome, Londen (vriendinnetje woont hier) en het interessante Boedapest. Man.. pff.. Waar ben ik eigenlijk niet geweest. Ik mag echt in mijn handjes knijpen dat ik zoveel moois heb mogen zien dit jaar! Ik vond het overigens ook super leuk om dit jaar meer te focussen op ons eigen land. Want Nederland heeft veel te bieden en er valt veel te ontdekken. Ik heb echt veel gezien dit jaar en daar ben ik heel erg dankbaar voor!

Kortom, ik heb een bewogen en super tof jaar gehad. Ook voor volgend jaar heb ik weer ontwikkelingsdoelen opgesteld. Werk je ook met ontwikkelingsdoelen of laat je het jaar komen zoals het komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: