Evelyne 2018
Bewuste levensstijl,  Fashion,  Persoonlijke ontwikkeling

Thursday Talk – Op zoek naar mijn eigen kledingstijl

Meisjes groeien op en worden prachtige vrouwen. En dat is precies waar ik naar streef. Om een prachtige vrouw te worden van binnen en buiten. Van een meisje met haar in alle kleuren van de regenboog en piercings in neus en lip, tot een stoere vrouw met stijl. Ik ging op zoek naar mijn eigen kledingstijl en deel tips hoe ik deze heb gevonden. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Op zoek naar mijn eigen kedingstijl

Ahhh.. Instagram.. Sometimes I love you, sometimes not. De laatste tijd volg ik heel veel girlbosses en fashionista’s. Deze vrouwen hebben een toffe stijl. Maar soms maakt het mij ook wel onzeker. Het zette mij aan het denken over hoe ik toch mezelf kan blijven en er leuk uit kan zien.

Hoe het allemaal begon

Tot ongeveer mijn 20ste droeg ik voornamelijk donkere kleding. Ik voelde mij er lekker in, veel van mijn vrienden droegen ook deze kledingstijl en ik dacht dat ik daardoor ook smaller leek. Daarnaast kleurde ik elk half jaar mijn haar in de meest gekke kleuren en kwamen er in de loop van de jaren ook steeds meer piercings bij.

Op een gegeven moment voelde deze stijl toch niet meer helemaal als de mijne. Mijn vriendengroep veranderde. Ik ging niet meer naar de alternatieve kroeg. En ik voelde mij gewoon niet meer prettig in de stijl die ik had en wat ik daarmee uitdroeg naar de rest van de wereld. Die ingeving kwam toen ik met mijn ex-vriend in Maastricht rondliep.

Zijn fiets was gestolen van het station en we moesten een flink stuk lopen naar zijn huis (lees: 45 minuten). Ik ging op zoek naar een andere manier om thuis te komen. Er reden geen bussen meer en Uber bestond in die tijd nog niet.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onderweg vroeg ik aan voorbijgangers of ze ons eventueel een stukje weg konden brengen naar huis. Maar iedereen keek ons bang aan. Alsof ze ons niet vertrouwden. En toen ging bij mij de switch om. Beetje bij beetje ging ik steeds meer realiseren dat wat ik uitstraalde, niet bij mij paste als persoon. Of mensen zo reageerde met mijn stijl te maken had, geen idee. Maar het zette mij wel aan het denken om een verandering te weeg te gaan brengen.

De weg naar verandering

Pas dit jaar voelde het echt als het moment om er goed mee aan de slag te gaan. Ja, dat heeft even geduurd. Maar ik was er begin van dit jaar echt klaar mee. Klaar met het onzeker voelen en klaar om te veranderen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, ook op gebieden waar ik weinig kaas van heb gegeten. Ik besloot op mijn persoonlijke Instagram kanaal mijn verhaal te vertellen over mijn onzekerheden over mijn stijl. Want ik vind het belangrijk om mijn onzekerheden aan te pakken. Zowel over mijn kledingstijl als make-up skills. Er kwamen echt heel veel goede tips binnen!

Via mijn netwerkgroep NTWRKPLK, ontdekte ik door Fiona, dat de oprichtster van NTWRKPLK, Lilian, een visagie opleiding heeft gedaan. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ze mij kon kon leren hoe ik mij op kan maken, op een natuurlijke manier. Ze omarmde het idee met open armen en gaf mij een middag tips welke make-up spullen ik kan gebruiken en hoe ik het kan aanbrengen. Nog steeds zo dankbaar voor haar hulp en voelde me zo op mijn gemak bij haar. Heel fijn!

Evelyne make-up
Hier is mijn make-up gedaan door Lilian!

Daarnaast kreeg ik van mijn vriendinnetje, Stéphanie, tips over het vinden van een kledingstijl. Ze tipte een programma van de TLC (what not to wear) met goede tips over hoe je kleding kan matchen met jouw lichaamsvorm.

Ik creëerde na het kijken van een paar afleveringen een Pinterest bord met kledingstijlen voor vrouwen met een maatje meer die ik tof vind. En ik keek ook op Netflix een programma waar mensen worden gerestyled. Super leuk om te zien hoe iemand kan veranderen in een korte tijd, door alleen maar make-up en kleding aan te passen. Vooral bijzonder wat die verandering kan doen met hoe iemand zich van binnen voelt.

Wil je ook jouw kledingstijl vinden?

Mijn tip is om te gaan kijken naar de stijlen die jij leuk vindt. Dat kan via Instagram, Pinterest of gewoon op straat natuurlijk. Ga vooral bij jezelf na waar jij je prettig bij voelt. Doe het voor jezelf niet voor een ander. En leg vooral geen druk op jezelf. Je hoeft niet in een keer helemaal een andere weg in te slaan.

Koop kleding die je lekker kan gaan mixen en matchen. Een goed paar jeans en topjes. Ga lekker veel uitproberen en maak er een leuke zoektocht van. Geef kleding die je niet meer gebruikt weg aan vriendinnen, de kringloop of verkoop ze. En nog iets.. Word je onzeker van bepaalde mensen die je volgt op social media, ga dan na waar dat door komt en ontvolg ze. Ik volg alleen nog maar mensen die mij inspireren op een positieve manier, want zo wil ik zelf ook het leven staan.

Heb jij nog tips om een eigen (kleding)stijl te vinden? Laat het hieronder dan weten om anderen te helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: