van ongezond naar fit leven
Bewuste levensstijl,  Persoonlijk

Van ongezond naar fit leven

Een fit leven zag er tot voor kort heel anders uit in mijn ogen. Ik wou mijn ideale gewicht bereiken en daarnaast op andere vlakken optimaal functioneren. Maar hoe ik ook naar dat fitte leven streefde, het lukte niet. Het zorgde er juist voor dat ik ongezond ging leven, een burn-out en depressie kreeg. Ik doe een boekje open over mijn leven als fit girl en hoe ik van ongezond naar fit leven ging (en andersom). Lees je mee?

Van ongezond naar fit leven

Iets langer dan een jaar geleden stopte ik met mijn fitte levensstijl en ruilde ik deze om voor een ‘als-ik-trek-heb-dan-mag-ik-alles-eten-en-ik-ga-lekker-nooit-meer-naar-de-sportschool’ regime. Als je denkt dat ik hierdoor vele kilo’s aankwam, niet zo lekker meer sliep, slecht in mijn vel kwam te zitten en weinig energie had, dan heb je het juist.

Van een fitgirl van 65 kilo, die vier keer per week in de sportschool spieren kweekte, is vrij weinig over gebleven. Mijn sportschoolanbonnement heb ik al een flinke tijd opgezegd en ik ben sinds maart 2016, 20 kilo aangekomen. Je vraagt je vast af hoe dat zo is gekomen?

Ik besloot eind 2016 dat al mijn doelen die ik had opgesteld voordat ik mijn fitte levensstijl begon, eigenlijk niet hadden opgeleverd wat ik voor ogen had. Ook al was ik veel afgevallen, ik voelde me onzekerder dan ooit. Ik had nog steeds het idee dat ik dik was en er niks was veranderd. Door al die onzekerheid ging ik steeds obsessiever op mijn voeding letten en ging ik over mijn grenzen heen in de sportschool.

Alles werd me even teveel

Terwijl mijn grens van mijn kunnen, zowel fysiek als mentaal, al was bereikt, ging ik er nog even overheen. Ik was niet blij met mezelf, maar ook niet tevreden met wat ik kon. Accepteerde mezelf niet hoe ik op dat moment was en pakte alles aan om mezelf te kunnen veranderen. Ik werkte de hele dag aan mijn studie, mijn blogs en mijn onderneming. En de tijd die ik overhad besteedde ik aan obsessief bezig zijn met trainen en voeding.

Mijn relatie liep stuk, omdat ik meer tijd met andere dingen bezig was, dan met waar ik wel gelukkig van werd. Met als gevolg dat alles bij elkaar ervoor zorgde dat ik uiteindelijk niks meer kon. Alles werd me teveel. Ik kreeg een burn-out en een depressie.

Dit is wat depressie met mij deed..

Sindsdien is er veel veranderd

Langzaam ben ik weer aan het opkrabbelen van de burn-out. Ik kan steeds meer en ik krijg ook steeds meer creatieve ideeën. Dat is voor mij een teken dat het al stukken beter gaat. Ik heb weer zin om actief bezig te zijn. Te hoepelen, wandelen en mijn huisje schoon te maken. Ook bedenk ik vaker nieuwe gerechten.

Natuurlijk zijn er ook dingen die minder gaan. Die momenten blijf je hebben of je nu een burn-out hebt gehad of niet. Zo is mijn geheugen heel erg achteruit gegaan en mijn concentratie ook. Maar met een beetje hulp van buitenaf is er al mega vooruitgang in mijn zelf acceptatie.

Van ongezond naar fit leven

Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach..

Wat ik nu doe is, dat ik minder op morgen probeer te focussen, maar meer op vandaag. Met welk gevoel wil ik de dag beginnen en met welk gevoel wil ik de dag afsluiten? Ik vind het belangrijk om te kijken naar de positieve dingen. Zoals dat ene lieve berichtje van een vriendin, een glimlach van een onbekende, zomaar een dansje, een knuffel van mijn vriend of een plantje dat in bloei staat.

Ik pak nu steeds vaker de hoepel erbij, plan tijd voor mezelf in als het even teveel wordt, probeer dagelijks te mediteren en probeer voedingsstoffen binnen te krijgen die mijn lichaam nodig heeft.

Ga jij een sportieve uitdaging met mij aan? Begin nu met hoepelen!

Ik wil jou ook graag helpen om het leven op een plezierige manier te bekijken. Mocht je nou ook een vrolijk momentje voor jezelf willen inbouwen dan raad ik zeker aan om lekker te gaan hoepelen, dagelijks een wandelingetje te maken en te gaan letten op wat je eet. Daag jezelf uit om lekkerder in je vel te komen zitten, want dat verdien je!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: