Vegetarisch pitabroodje met falafel 

Gek op shoarma? Dat was ik vroeger wel. Maar sinds ik dit recept heb gemaakt, wil ik niet anders meer! Het is zo simpel, fris en lekker. Plus er zijn geen diertjes pijn gedaan door het te maken. YES! Door het hartige van de falafel en het pitabroodje te combineren met de frisheid van het yoghurt-munt sausje krijg je een smaakexplosie. Dit vegetarisch pitabroodje met falafel is een heerlijk recept voor een warme dag. En laat het nou net zomer zijn.

Vegetarisch pitabroodje met falafel 

Porties: 1 – Bereidingstijd:  15 min.
Voedingswaarden per portie: 323,2 kcal – 52,5 gram koolhydraten – 6,1 gram vetten – 13,2 gram eiwitten

Ingrediënten

  • 50 gram falafel van bijvoorbeeld Garden Gourmet
  • 80 gram pitabroodje groot
  • Yoghurt-munt sausje met komkommer

Het yoghurt-munt sausje maak je zo!

Zo maak je het..

  1. Verwarm de oven voor en bak de pitabroodjes volgens aanwijzingen van de verpakking.
  2. Maak het sausje.
  3. Bak de falafel aan beide kanten een paar minuten, totdat deze goudbruin is.
  4. Snijd het pitabroodje tot de helft open en vul deze met de falafel en de saus.
  5. Enjoy!

Heb jij dit goddelijke recept voor vegetarisch pitabroodje met falafel gemaakt?

Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat je het hieronder even weten of tag je mij in je foto op Instagram of Facebook met de hashtag #buttercupbakers?

Probeer je ook een van de andere vega(n) recepten?
Gezonde broccolisoep om van te genieten
Bonen en zoete aardappel curry
5x Gezonde veganistische tussendoortjes

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Giovanna Jansen schreef:

    Bedankt voor dit lekkere recept! Ik ga het gauw uitproberen.

    1. ButtercupSisters schreef:

      Graag gedaan! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *